Verkeersrechtshulpverzekering

Verkeersrechtshulpverzekering


Met de Verkeersrechthulpverzekering staan wij u juridisch bij. De verzekering is aanzienlijk uitgebreider dan Verhaalsbijstand. De dekking geldt namelijk niet alleen in situaties waarbij een auto is betrokken, maar ook wanneer u iets overkomt in een motorjacht of een vliegtuig. Ook bij problemen met een uitgevoerde reparaties of de aankoop van een auto kan deze bijdekking van pas komen.  

Wat wordt vergoed? 

U kunt aanspraak maken op de Verkeersrechtshulpverzekering als:

  • u deelneemt aan het weg- of waterverkeer;
  • u een passagier in een luchtvaartuig bent;
  • er sprake was van een van de volgende verzekerde activiteiten: het verwerven, vervangen, voorhanden hebben en onderhouden van een voertuig;
  • u een (vakantie)reis maakt.

De rechtsbijstand kan zowel voor materiële schade als voor letselschade worden ingeschakeld.

De hoofddekkingen bieden beperkte juridische hulp bij deelname aan het verkeer. Een aanvullende dekking in de vorm van een Verkeersrechtshulpverzekering is dan ook aan te bevelen. Deze juridische ondersteuning geldt niet alleen voor situaties met een auto, ook overige voertuigen zijn inbegrepen. Daarbij wordt u ook ondersteund in geval van problemen met een uitgevoerde reparatie of de aankoop van een auto.

Beschikbaarheid bijdekkingen
WA
WA/Beperkt Casco
WA/Casco
Chauffeursdekking
i

Voor uw werk bent u veel onderweg en om uw werk te doen, moet u mobiel zijn en blijven. Met een Chauffeursdekking schakelt u gemakkelijk een chauffeur in, als u door een ongeval zelf niet meer kunt rijden.

Ongevallen Inzittendendekking
i

Met de Ongevallen inzittendenverzekering wordt in geval van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval, een maximumsom uitgekeerd.

Schadeverzekering Inzittenden
i

Personenschade wordt in Nederland niet vanuit de hoofddekkingen verzekerd, de Schadeverzekering Inzittenden dekt de werkelijk geleden schade als gevolg van een ongeval.

Verhaalsbijstand
i

Juridische kosten zijn erg hoog en komen altijd ongelegen, met Verhaalsbijstand helpen wij u om de maximale kosten te verhalen op de tegenpartij.

Verkeersrechtshulpverzekering
i

Met de Verkeersrechthulpverzekering staan wij u juridisch bij in heel veel situaties in het verkeer, niet alleen in situaties waarin een auto betrokken is. Ook alle mensen om uw heen zijn gegarandeerd van verkeersrechthulp.

Bonus/malusgarantiedekking
i

Met deze bijdekking mag u éénmaal per verzekeringsjaar een schade claimen, zonder dat u terugvalt in de bonus/maluskorting. Zo voorkomt u dat uw verzekeringspremie het eerstvolgende verzekeringsjaar omhoog gaat. 

Vervangend vervoer
i

Met een Daimler WA/casco verzekering is vervangend vervoer inbegrepen. Uw dealer regelt gelijkwaardig vervangend vervoer én wij vergoeden dit ook. 

Bereken uw premie

Vul uw kenteken in en bereken uw premie voor een Daimler autoverzekering. Weet u uw kenteken nog niet? Klik op de link onder het kenteken en selecteer het juiste merk en model.