U heeft schade, wat nu?

Eenzijdig ongeval of ruitschade

Bent u tegen een boom of lantaarnpaal aangereden of met de auto in het water beland? U hebt te maken met een eenzijdig ongeval, waar geen andere verkeersdeelnemers bij betrokken zijn. Meld uw schade online en bel de Alarmcentrale als u niet meer verder kunt rijden. Neem contact op met de politie als openbare obstakels beschadigd zijn.

Heeft u ruitschade? zoals een sterretje of barst in uw ruit, ook dan kunt u schade online melden via het verzekeringsportaal.
Met een WA-beperkt- of WA-volledig cascoverzekering, betaalt u de schade niet zelf.​

Wat te doen in mijn situatie?

 1. Eenzijdige schades: Meld uw schade online via het verzekeringsportaal
  Schade met meer partijen: Neem contact op via: 030 - 60 57 624
  Is uw auto niet meer rijdbaar? Bel onze Alarmcentrale:
  Mercedes-Benz: 00800 - 177 77 777
  Overige merken: 0800 - 0233 797
 2. Aanrijding? Schakel de politie in, als:
  - het niet helemaal duidelijk is wie de schuld heeft;
  - de tegenpartij geen papieren bij zich heeft;
  - de dader blijkbaar niet kon rijden door drankmisbruik;
  - de tegenpartij het schadeformulier niet wil invullen;
  - er een buitenlandse auto bij de aanrijding betrokken is.

  Maak foto's, noteer het kenteken en naw-gegevens van getuigen. Vul het Europees schadeformulier in en stuur deze (o.v.v. het schadenummer) zo spoedig mogelijk naar ons op per e-mail of post. Zorg ervoor dat het formulier volledig ingevuld is en ondertekend door alle betrokken partijen.

  E-mail:
  schade@mercedes-benz.com

  Postadres:
  Mercedes-Benz Insurance Services
  t.a.v. Afdeling Incident Management
  Postbus 2453
  3500 GL Utrecht

         Wilt u meer weten over het schaderegelingsproces, klik dan hier

Diefstal, inbraak of vandalisme

Meestal zijn de daders die schuldig zijn aan diefstal, inbraak of vandalisme onbekend en is het lastig te achterhalen op wie u de schade kunt verhalen. Mocht u in deze situatie terecht zijn gekomen is het heel belangrijk dat u zo snel mogelijk handelt. Doe altijd aangifte bij de politie en volg bovenstaande stappen voor het melden van uw schade.

Goed om te weten

Wij komen zo snel mogelijk naar u toe om uw voertuig weer rijklaar te maken. Kunt u niet meer verder rijden? dan regelt de Alarmcentrale vervoer voor naar een door u gewenst adres in Nederland.

Veelgestelde vragen


Welke gegevens moet ik meesturen bij mijn schademelding?

Indien u een aanrijding hebt gehad met een tegenpartij, moet u buiten het Europees schadeformulier ook naam en adresgegevens van getuigen meesturen en een gespecificeerde begroting van de schade aan uw auto. Bovendien is het handig als u foto's van het beschadigde voertuig meestuurt.

Wat is mijn eigen risico met een Mercedes-Benz autoverzekering?

 • Met een Mercedes-Benz autoverzekering hebt u geen eigen risico als een gedekte schade wordt gerepareerd door een officiële Mercedes-Benz dealer.
 • Indien u voor een andere dealer kiest, bedraagt het eigen risico 10% van het schadebedrag met een minimum van €135,-. Voor bestuurders die jonger dan 24 jaar zijn, geldt daarnaast een extra eigen risico van €65,- per gebeurtenis.
 • Bij diefstal of totaal verlies is er geen eigen risico van toepassing.

Wat gebeurt er nadat ik mijn schadeformulier naar jullie heb opgestuurd?

Indien wij uw schadeformulier hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging van uw schademelding. Wij houden u op de hoogte van de schadeafhandeling. Zodra de schade is afgewikkeld ontvangt u van ons bericht.