Uw no-claim korting

Tot 80% no-claimkorting per jaar

Uw no-claimkorting - ook wel bonus/maluskorting genoemd - is afhankelijk van uw schadevrije jaren en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. Uw no-claimkorting kan bij ons oplopen tot maar liefst 80% per jaar wanneer u 22 of meer schadevrije jaren hebt. 

Wilt u weten of u een schade wel of niet moet claimen? Neem contact op met onze adviseurs via 030 605 98 45 of verzekeringen-sales@mercedes-benz.com.

No-claimservice

Speciaal voor onze klanten bieden wij standaard de 'no-claimservice' aan. Heeft u vragen over het wel of niet claimen van een schade? Wij adviseren u wat u in dat specifieke geval het beste kunt doen. Daarbij houden wij rekening met het premievoordeel dat u reeds heeft opgebouwd, een eventuele terugval in de kortingstabel wanneer u de schade zou claimen en de herstelkosten van de schade zelf.

Veelgestelde vragen


Wat moet ik doen als er sprake is van schade?

Uw auto kan schade hebben opgelopen door bijvoorbeeld een aanrijding, diefstal, inbraak of vandalisme. Hoe dan ook: het is altijd vervelend. Wij zorgen ervoor dat de schade zorgvuldig en snel wordt afgehandeld, zodat u en de andere betrokkenen er zo min mogelijk last van hebben. Ontdek per situatie hoe u de schade aan ons door kunt geven.

Meld uw schade online of bel met onze gratis Alarmcentrale op: 00800 - 177 777 77.

Wat moet ik doen als mijn auto total loss is?

Hoe u in dit geval handelt is afhankelijk van de oorzaak dat uw auto total loss is geraakt. Is dit door een aanrijding, een eenzijdig ongeval of vandalisme? Meld uw schade online, zoals omschreven bij de verschillende situaties, zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Wanneer vul ik het Europees schadeformulier in?

U dient het Europees schadeformulier in te vullen als er sprake is van:

  • Schade door een aanrijding met een bekende of onbekende tegenpartij
  • Schade door diefstal, inbraak of vandalisme
  • Een eenzijdig ongeval (alleen als u een WA/ volledig casco (ook wel: all risk) verzekering heeft)

In het geval van autoruitschade is het niet nodig om het formulier in te vullen. U kunt dan direct contact opnemen met uw eigen Mercedes-Benz dealer.

Welke gegevens moet ik meesturen bij mijn schademelding?

Indien u een aanrijding hebt gehad met een tegenpartij, moet u buiten het Europees schadeformulier ook naam en adresgegevens van getuigen meesturen en een gespecificeerde begroting van de schade aan uw auto. Bovendien is het handig als u foto's van het beschadigde voertuig meestuurt.